Daconet Online

Mer än ett kvarts sekel med fiskeredskap för både kommersiellt och fritidsfiskeri.

Frydendahl's første butik

Företaget Frydendahl startade 1933 i ett litet 18 kvadratmeter stort trähus i Hvide Sande, där Thomas Frydendahl hade både en butik och en liten privat. Från början inkluderade företaget livsmedelshandel och tillhandahållande av fisket, men det utvecklades senare med en betydande fiskeriavdelning när fisket utvecklades.

Utvecklingen inom fisket gick bra i många år efter starten, men den ersattes senare av en enorm minskning av verksamheten eftersom staten och EU fortsatte att reglera kvoter. Det gick inte bara ner, utan ner och ner igen. Något måste göras och detta ledde till att Frydendahl sökte nya utvecklingsmöjligheter och därmed var fokus på exportmarknader.

Det största exportföretaget är i slutet av 1970-talet, då Iron Strand-företaget startades, som skulle sälja till engelsktalande länder, det utvecklades riktigt bra, och i slutet av 80-talet utvecklades det till en ganska produktiv handel mellan fiskare och handlare runt om i Europa.

1985 köpte Frydendahl företaget Hau Nylon, som producerar flätade linjer. Frydendahl fortsätter att investera i export och förvärvar senare företaget Ørbech & Søn, ett företag som grundades redan 1889, vilket var ett bra namn både nationellt och på den grönländska marknaden. Namnet ändras till Ørbech En Gros och kommer därmed att hantera försäljningen i Skandinavien, Island, Färöarna och Grönland.

2006 köpte Frydendahl ett annat företag, och den här gången är det Daconet A / S i Skive, som ursprungligen började som kolonial- och skepps proviantering på Fur 1934. Daconet hanterar försäljningen till både kommersiella och fritidsfiskare, och här har Frydendahl investerat mycket i en ny webbshop som är tillgänglig för kunder över hela Europa.

Detta är alltså utvecklingen från ett litet trähus på 18 kvadratmeter till ett internationellt företag som specialiserat sig på fiskeredskap -  och som fortfarande ligger i Hvide Sande.

Nedan finns några av dom nuvarande byggningar i Hvide Sande.

Frydendahls bygninger i dag 

Hos Frydendahl importerar själva våra fisknät från Fjärran Östern både som omonterade och monterade nät. Montering sker på vår egen fabrik i Estland, där duktiga medarbetare ser till att monteringen utförs enligt kundens specifika önskemål.

På fabriken tillverkar vi också våra egna linjer för montering, både medløber, flyt- och sjunk liner. Moderna flätningsmaskiner säkerställer att linan kan tillverkas för alla ändamål, inte bara påmontering på nät.

Vi ser fram emot att bli din leverantör av fisknät och andra artiklar, och du är naturligtvis alltid välkommen att ringa oss, skicka ett e-post eller besöka vår butik i Hvide Sande.

Vänliga hälsningar

Från alla oss på Frydendahl